Omkeuren Snor naar Brom kenteken

Informatie Helmplicht En Omkeuren

Vanaf 1 januari 2023 is er een helmplicht voor snorscooters, dit zijn alle scooters met een blauwe kentekenplaat. Vanaf 3 januari is het bij ons mogelijk om de scooter om te zetten naar 45km/u brom scooter zodat je harder mag rijden. 

Hieronder leggen wij de voor en nadelen uit en hoe dit in zijn werk zal gaan.

Als je de scooter naar brom keurt zal je ook op de rijbaan moeten gaan rijden tussen het drukke stadverkeer, je moet op meer borden letten en uitkijken dat je niet ergens rijdt waar dat niet toegestaan is, ook zal je een volwaardige scooter of motorhelm moeten dragen.

Als je de scooter op snor kenteken houdt dan mag je gewoon op het fietspad blijven rijden, Er zijn al helmen beschikbaar welke speciaal voor snorscooters zijn gemaakt, deze helmen zijn zeer licht en kan je vergelijken met een ski-helm of fietshelm, deze helmen houden je oren vrij zodat je nog steeds de geluiden om je heen goed kunt horen. De helmen zijn gemaakt van kunststof met een piepschuim binnen voering, natuurlijk mag je ook een gewone scooter of motorhelm dragen.

Wij hebben diverse helmen op voorraad van de merken Vito en MT helmets, wees op tijd want de vraag naar helmen is groot en de bevoorrading slecht!

Omkeuren per 3 Januari 2023

Vanaf heden kunnen de meeste scooters door ons worden omgekeurd! Hiervoor hoef je dus meestal niet meer naar de RDW toe!

De scooter kunnen wij bij ons in Doetinchem omkeuren!

Wat kost deze keuring?

Het ombouwen verschilt per scooter, hiervoor sturen wij graag een passende offerte, de kosten van de keuring zelf zullen begin december bekend worden, wij zullen goedkoper zijn dan de RDW, wil jij alvast een afspraak maken? vul dan ook het onderstaande formulier in en geef aan dat je ook alvast een afspraak wilt maken.
 

Wil jij je scooter omkeuren en ben je benieuwd naar de kosten en of dit bij jouw scooter mogelijk is? Vul dan het formulier hieronder in en we sturen je binnen 24 uur een prijsopgave.

Let wel op, de technische staat van de scooter wordt ook nagekeken, Wij doen ook een geluidsmeting, dit betekend dat jouw scooter in goede conditie moet zijn, mocht er iets niet goed zijn kunnen wij dit uiteraard repareren, dit zijn dan natuurlijk extra bijkomende kosten.

 

Wilt u een keuring inplannen? Of heeft u nog vragen? Vul dan onderstaand formulier in!

Plan een afspraak in

Wilt u uw scooter om laten keuren? Neem dan snel contact met ons op! De belangstelling is zeer hoog, dus wees er snel bij!